20 Mart 2014 Perşembe

Kayıp Uçağa Ne Oldu?

Esrarengiz olaylar çocukluktan beri ilgimi cezbetmiştir. Son dönemde mutlaka sizde haberleriyle karşılaşmışsınızdır, Kuala Lumpur’dan Pekin’e giden bir uçak kayboldu. Bu uçaktan 8 Mart tarihinden beri haber alınamıyor. Malezya havayollarına ait Boeing markalı uçak içerisindeki 239 kişi ile birlikte kalkıştan 2 saat sonra kayboluyor. İletişimin tamamen kesildiği bu uçaktan o günden beri haber alınamıyor ve denize çakılmış olabileceği düşünülüyor.


Bunun yanında uçak hakkında ortaya atılan pek çok iddia var. Bunlar arasında uçağı uzaylıların kaçırmış olabileceğinden tununda pilotların bilerek, intihar girişimi yaparak uçağı düşürdükleri gibi iddialarda mevcut. Hatta geçen günlerde yapılan bir habere göre kaybolan uçağın İran’da olduğu bile söyleniyor. Özellikle Çin’de kaybolan uçağın Çin’e karşı bir eylem olduğu düşünülüyor
.
Uçak ile en son Vietnam hava sahasındayken iletişim kurulabiliyor. Daha sonra bağlantı kesiliyor ve uçak radardan çıkıyor. Bu tür uçakların alçak uçuş yaptıkları takdirde radarda görünmediği de bilinen bir gerçek. Uçağın hem daha fazla yakıt harcamaması hem de radara yakalanmaması için alçak uçuş yaptırılmış olabileceği söyleniyor. Bu da uçağın terörist bir eylem olarak kaçırılmış olabileceği tezini güçlendiriyor. Zaten uçaktaki yolculardan iki tanesinin sahte pasaporta sahip olduğu düşünülecek olursa bu ihtimal akla en yatkın geleni olarak duruyor. En azından uzaylılar tarafından kaçırıldığı iddiasına göre çok daha mantıklı bir yaklaşım.

Kaybolan uçağı arama çalışmaları halen Hint Okyanusu’ndan Orta Asya’ya uzan geniş bir bölgede sürüyor. Bu çalışmalara ise bölge ülkeleri başta olmak üzere 26 ülke tarafından destek veriliyor. Pek çok ülkenin başbakanı çıkıp kendisi açıklamak yapacak kadar önem veriyorlar bu konuya. Bunun yanında bölgenin yüksek kaliteli uydu fotoğrafları internete servis ediliyor ve kullanıcılarda internet üzerinden bu fotoğrafları inceleyerek arama faaliyetlerine destekte bulunabiliyorlar. Servis edilen bu fotoğraflarda uçağa ait bir yakıt izi ya da uçağın kaza yapmış olabileceğine dair kanıtlar aranıyor. Ancak şu ana kadar pek çok teori üretilmiş olsa da net bir kanır elde edilmiş değil.

Eğer kayıp olan bu uçağın kaza yaptığı kesinleşirse, Malezya Havayollarına ait bir uçağın 1995 tarihinden bu yana ilk kazası olacak. En son 1995 yılında iç hat seferi sırasında bir uçak düşmüş ve bu kazada 34 kişi hayatını kaybetmiş. Verilere bakıldığı zaman havayolunun sicili o günden bugüne temiz görünüyor. Malezya Havayollarının filosunda toplam 88 tane uçak olduğu biliniyor. Son dönemde hızla büyüyen bu havayolu şirketi Asya’nın en önde gelen Havayollarından birisi olarak gösteriliyor.


En son gelişmelerden biri Avustralya başbakanının yaptığı açıklama. Başbakan Abbott, Hint Okyanusunun güneyinde kayıp Malezya uçağına ait olabilecek iki tane parça olduğuna dair bir açıklama yaptı. Ancak bu parçaların uçağa ait parçalar olduğu konusunda büyük şüpheler var. Yoğun gemi trafiği olan bir bölge olduğu için gemilerden düşmüş parçalarda olabileceği vurgulanıyor. Şimdi bizlerde tüm dünya gibi bölgede yaşanacak son gelişmeleri bekliyor ve yakından takip ediyoruz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder