13 Mart 2014 Perşembe

Dış Görünüş Her Şey Değildir Ama Çok Şeydir

Herkesin kabul edeceği bir gerçek varsa o da aslında dış görünüşün önemli olduğudur. Önemli olan elbette ki iç güzelliği ama bunu savunurken dış görünüşü de rafa kaldırmak fazlasıyla mantık dışı geliyor bana. Çünkü çevremizde bizi tanıyan insanlar dışında başka kişilerle tanıştığımızda, bir araya gelmek durumunda kaldığımızda ya da sadece sokakta yürürken bile, dış görünüşünüz (ve tabi ki dış görünüşünüzün büyük kısmını oluşturan elbiseniz) fikir verecektir insanlara. Tarafınıza yöneltilen ilk yargı, dış görünüşünüzden yola çıkılarak yapılacaktır.



Örneğin düşünün ki özel bir gününüz. Bir davet olabilir, nişan olabilir, mezuniyet olabilir. Burada, şüphesiz ki sizi tanıyan insanlar da olacaktır fakat genel yoğunluğu tanımadığınız insanlar oluşturacaktır. Dolayısıyla seçeceğiniz abiye ya da mezuniyet elbisesi, yakın çevreniz dışında kalan insanlar tarafından adeta bir kitap gibi okunacak ve hakkınızda nasıl değerlendirilmelerde bulunulacağını belirleyecektir.



Bunu aynı şekilde kendiniz için de düşünebilir ve uygulayabilirsiniz tabi. Yani gireceğiniz ortamda nasıl bir tavır sergilemeniz gerekiyorsa o temaya uygun bir kıyafet giyerek, hakkınızda ne düşünülmesini istiyorsanız onu düşündürtebilirsiniz ve kendi tercihiniz doğrultusunda aslında olmadığınız biri gibi de görünebilirsiniz pek tabi. Fakat bu noktada Mevlana’nın bir sözünü de anmadan geçmek olmaz: “Nice tatlılar var dır ki şeker gibidir, fakat o şeker içinde zehir gizlidir.”


Aman diyeyim. Ne kendi zehrinizi şeker gibi gösterin ne de şeker görünenlere kanıp zehirlenin. Kendiniz gibi görünün yeter bana kalırsa. Daha fazlası değil. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder