5 Mayıs 2014 Pazartesi

Yazlık Elbiseler Vitrinlerde


Ailecek alış veriş yapmanın çok keyifli olduğunu hepimiz biliriz. Tamam biraz sancılı ve uzun sürüyor olabilir ama herkesin birlikte olup, eğlence dolu geçen bir gün olmaktadır. Bu yüzden her ay, ailecek alış veriş merkezlerine, ben, annem ve ablam gideriz. Geçen aylık alış verişimize, mevsimlik giyim alış verişimiz denk geldi. Bizde yaz dönemi için hazırlıklara başlayalım dedik ve topluca yaz sezonu için elbise almaya gittik.

Tüm vitrinler sezonu açmış, yazlık elbiseler ile doldurmuşlardı. Tişörtler, kapriler, bluzlar, askılılar ve bikiniler vs. her mağazanın vitrinini süslemektedir. Bizde de bir gelenek vardır. Bir yere girilir, herkes ihtiyacı olan eşyaları ordan toptan olarak alır. Yani toptan giyim dediğimiz olayı gerçekleştiririz. Böylelikle bütçemiz fazla sarsılmadan, herkes istediği kıyafeti girdiği mağazadan bulup, yapılan pazarlıklar ile satın alarak ayrılmaktadır. Ablam bu sene, çok güzel yazlık boyundan asmalı bir elbise aldı. Bende kapri ve tişört beğendim, annem de, ablam gibi askılı uzun bir yazlık elbise satın aldı.


Bizim her mevsim dönemlerinde yaptığımız bir geleneğimizdir, toptan giyim. Yaz dönemin yaklaşmasıyla da, geçen aydan itibaren yavaştan, yazlık kıyafet alış veriş başlamış oldu. Sanırım bu ayda, babam ile giderek, birazda onun için alış veriş yaparız. Ve yine her zaman ki toptan giyim alarak, bütçemizi fazla sarsmadan, yaza hazırlanmış oluruz.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder