1 Kasım 2017 Çarşamba

Çorap Alacaklara Tavsiyeler

Çorap almak da ayakkabı almak gibidir. 100'lerce lira ödediğimiz ayakkabı için saatlerce prova yapıyoruz. Onu beğenmeyip diğerini alıyoruz. Çorap ucuz olduğundan dolayı bu zahmete girmiyoruz. Fakat ayak sağlığımıza dikkat etmemiz gerektiğini unutmayalım. Çorap ile ayakkabı bir bütündür. En rahat en kaliteli ayakkabıyı da giyseniz çorabınızda oluşacak bir sorun sizi rahatsız edecek ve yoracaktır. 

%100 pamuk ile üretilmiş ürünler ayak sağlınızı olumlu yönde etkiliyor. Bu çoraplar çok yumuşaktır ve esnetince eski haline geri gelecektir. Aldığınız çorabın burun dikişine ve lastiğine dikkat edin. Eğer mümkünse dikişsiz çorapları tercih edin. Dikişsiz çoraplara ulaşamıyorsanız da dikişin ince olmasına özen gösterin.
Alacağınız çorabın pamuklama yapmaması çok önemlidir. Bunu çorap çiftini birbirine sürterek anlayabiliriz. Eğer çorap pamuklanma yapıyosa o ürünün önünden uzaklaşmakta fayda var.
Renkli çoraplar içeriğindeki iplik boyasından dolayı koku yapmaya daha müsaittir. Olabildiğince düz renkler tercih edin.

Ayak Kokusu İlleti


Ayaktan gelen o iğrenç kokuya alışmayın lütfen! Bunu çözmek için binlerce yol var. Ben size çorapla çözebileceğiniz kısmından bahsedeceğim. Bambu ya da modal iplikten yapılan çorapları tercih edebilirsiniz. Etiketinden ya da topukta bulunan yapıştırmadan üründeki ipliği öğrenebilirsiniz. Bu ipliktan yapılan çoraplar ayakların nefes almasını sağlayacak ve bakterilerin üremesini engelleyecektir.

Bebeklerde Çorap Tercihi


Bebek çorapları genel olarak renkli ve desenli üretilirler. Pamuklu ve ince dikişli olan çoraplar tercih edilmeli ve lastik kısmına fazladan özen gösterilmelidir. Bu lastik kısmı çok sıkı olursa bebeğinizin ayağında iz yapacaktır. Olması gerekenden daha gevşek olursa bebeğiniz bu çorabı çıkartıp fırlatacaktır. Çorapta bulunan desenlerin ayakucunda olmamasına dikkat edilmelidir. Bu desenler çocuğunuzu rahatsız edecek ve onda huzursuzluk yaratacaktır.

Kadınlar Çorap Seçerken Nelere Dikkat Ediyor?

Hepimizin çok iyi bildiği onlarca çorap sayabilirim. Fakat genel olarak kadınlar çorapların inceliği, rahatlığı ve modaya olan uyumuyla ilgileniyor. Penti çorap aldığınızda ayaklarınız nefes alıyor ve kıyafetinize en çok yakışan modeli seçebiliyorsunuz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder