7 Ekim 2013 Pazartesi

Hipster'ım Bebeğim, Yüniksen Beğenirim

2000'li yılların başında Amerika'da ortaya çıkan hipsterlık akımı, popüleri reddetmek üzerine kurulu. Popüler olmuş ve toplum tarafından kabul görmüş her şeyi reddeden hipsterlar, farklı ve olmayanı olmanın peşindeler.




Bir sanatçı ya da grubu çok seven bir hipster, o sanatçı ya da grubun ünlü olması ile dinlemeyi bırakır, hatta onlara düşman olur. Her zaman açıklaması da hazırdır: "Bozdular abi yeaaa!" Herkesin giydiği markaları giymezler, ki hipsterlar marka giymezler. Genelde ikinci el dükkanlarından giyinirler ama asla giydikleri şeye ikinci el demez, bunu 'Vintage' olarak adlandırırlar.

Hipsterlar, herkesin zevk aldığı şeylerden asla almazlar. Mesela sırf mainstream diye tatilini tatil beldelerinde geçirmeyi reddeder bir hipster. Onları, tatillerini Bolu ya da Çorum'da geçirirken görebilirsiniz. Genel olarak açıklamaları "Abiii inanılmaz güzellikler var, boş insanlar keşfetmesini bilmiyorlar" olur.

Bir ilkokul çocuğununkini geçmeyecek zeka seviyeleriyle bilinen hiçbir sanat eserini beğenmezler sürekli adı hiç duyulmamış yönetmenler, yazarlar çıkarırlar karşınıza. Çünkü onların beğeni kriteri budur, bilinmemesi. Buna da hep "Unique" (Yünik) derler. (Türkçe konuşurken araya mutlaka İngilizce kelime karıştırırlar ki kültürsüzlüklerini örtebilsinler.)



Hipsterlık derin mertebe azizim, girdin mi çıkamazsın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder